Maj

 

Et enigt Økonomiudvalg har udpeget Team Møller & Grønborg til at arbejde videre med udviklingen af en masterplan for Vejles nye, resiliente bydel – Ny Rosborg. Ud over Møller & Grønborg indgår Aart Architects og Niras som underrådgivere og Arcadis, Holland som konsulent på teamet.

 

Konkurrenceforslaget kombinerer kvaliteterne fra byen og naturen – og bruger en laboratorietankegang som svaret på, hvordan udfordringer kan vendes til muligheder.

 

Lisbeth Wolters, Stadsarkitekt i Vejle Kommune udtaler:

 

- Hovedgrebet med en bydel, der består af seks holme, er en stærk idé, der giver mulighed for at udvikle flere spændende scenarier i den næste fase, hvor både skala, arkitektur og miljø kan konkretiseres nærmere. Forslaget bevarer og understøtter de mange landskabsmæssige og rekreative kvaliteter, som området har i dag, og sikrer, at bydelen også tilbyder noget til alle, der ønsker at bruge området, men ikke nødvendigvis skal bo der. Idéen om Ny Rosborg som laboratorie for resiliens giver desuden projektet et internationalt format, der rummer mange muligheder for at videreudvikle en del af byen, som er unik og helt særlig for Vejle.

 

Du kan læse mere om projektet her