Oktober

 

Aarhus Kommune har siden 1988 uddelt prisen for god arkitektur, som de beskriver som en vellykket afvejning og koordinering af funktion, konstruktion, udtryk, holdbarhed og samspil med omgivelserne.

 

Frederiksbjerg Skole er blandt tre nybyggerier, som i år modtager præmieringen. De øvrige er Skate- og aktivitetspark, Læssøesgades Skole samt Nyt Rosenhøj, Boligforeningen Århus Omegn.

 

Stadsarkitekt Stephen Willacy begrunder udvælgelsen på følgende måde:

"Vi har usædvanligt mange gode og spændende nybyggerier i Aarhus i år, og det har derfor været et hårdt felt. Dommerkomitéen har valgt tre byggerier, som på én måde har noget til fælles og på en anden måde er helt unikke. Nøgleordet for alle tre byggerier er den høje grad af liveability, som tydeligvis er tænkt ind i byggerierne fra starten. Samtidig er de alle byggerier, der skaber nye, spændende byrum og gentænker, hvordan vi bruger bygningerne og rummene omkring os."

 

Frederiksbjerg Skole, der tidligere har modtaget priserne Årets Skolebyggeri og Årets Byggeri 2016, er blevet til i et tæt samarbejde mellem Henning Larsen Architects, GPP Arkitekter, Hoffmann, NIRAS og Møller & Grønborg.

 

Se mere om projektet her