Ved ankomsten til Hørsholm fra motorvejen har Hørsholm Kommune fået etableret en stibro - som forbindelse mellem bycenteret og et større indkøbscenter. Broen giver på dette sted samtidig mulighed for at fungere som en port til byen.

 

I designet er broen tænkt som en svag opadhvælvet buekonstruktion, der spænder over vejrummet uden understøtninger. Broens dynamiske udtryk beskrives af en ca 40 m lang corténstålkonstruktion - i en åben forbindelse mellem vejrummets grønne skråningssider.

 

Brokassen er udformet med skråtstillede, udadhældende sideflader, og retningen er ført videre op i rækværket, hvilket giver et helstøbt udtryk og samtidig en god rummelighed på gangfladen.

 

I håndlisternes undersider er der indlagt lysstriber, som medvirker til sikker passage - og til at broen i den mørke tid opleves som en elegant lysbue over vejen.

 

Broen er et resultat af en totalentreprisekonkurrence, hvor NCC Danmark var totalrådgiver for Hørsholm Kommune. Møller & Grønborg og Gimsing & Madsen var rådgivere for NCC Danmark. Bladt Industries byggede broen.


Bygherre: Hørsholm Kommune
År: 2000-2001
Beliggenhed: Hørsholm
Areal: 40m i frit spænd