I samarbejde med Kjær & Richter og Rambøll har Møller & Grønborg tegnet og projekteret en ny udvidelse til Odense Universitet.

 
Møller & Grønborgs opgave har i den forbindelse været at udforme udearealerne i tilknytning til nybyggeriet. Herunder ankomstarealer, parkering og gårdrum.
I arealerne omkring den nye bygning 40 har Møller & Grønborg skabt en række forskelligartede stemningsfulde landskabsrum. Det største af disse, Studiegården, skaber mulighed for ophold i solen og fungerer som udendørs samlingssted i tæt kontakt til den grønne fælled, der omslutter universitetet.


Gårdrummene, der ligger imellem bygningsvolumenerne, er smalle, karakterfulde og frodige gårdrum, som fungerer som rum, der dels kan opleves indefra og dels kan benyttes til at få frisk luft i pauserne. Gårdrummene indgår som en del af den grønne fælled, hvorfor kontakten og overgangen imellem de åbne græsarealer og det flisebelagte gårdrum er essentiel. Det formidles som en opløsning eller en gradvis overgang mellem bordurfliserne og græsset.
Udover de rekreative gårdrum har Møller & Grønborg også behandlet hovedindgangen, parkeringsarealerne samt cykelparkeringen landskabeligt.
Projektet er efter Universitets- og Bygningsstyrelsens ønske blevet projekteret i 3D. Ligeledes er bygningen opført i energiklasse 1.

 

Bygherre: Universitets- og Bygningsstyrelsen

År: 2012

SamarbejdspartnereKjær & Richter og Rambøll

Beliggenhed: Odense