Bæredygtig Masterplan i Tallinn

 

I samarbejde med Schmidt Hammer Lassen og ingeniørfirmaet Buro Happold har Møller og Grønborg udviklet en masterplan for en blandet bydel på Paljassaare halvøen i det nordlige Tallinn.

 

Den nye bydel kommer til at ligge attraktivt, udstrakt langs bugten, grænsende op til et Natura2000 fuglereservat - kun 10 minutter fra Tallinn centrum og den velbevarede historiske bymidte.

 

Visionen har været at skabe en udpræget grøn bydel med mange bæredygtige tiltag, med en høj grad af selvforsyning, samt en høj andel af offentlig transport - uden sidestykke i Estland.

 

Masterplanen bygges op om et strakt grid, der optimerer bebyggelserne i forhold til solvinkler og dæmper fremherskende vindretninger. Dette grid danner basis for et sammenhængende by-, landskabs- og infrastrukturelt koncept.

 

Masterplanen udnytter overskydende energi i form af gas fra et nærliggende rensningsanlæg og bruger dermed en potentielt problematisk nabo til at generere energi til bydelen.

 

Udover den konkrete, fysiske masterplanlægning er der også udarbejdet planning regulations svarende til danske lokalplaner for samtlige byområder. Disse regulationer stiller krav til udformning af bebyggelse, infrastruktur og friarealer samt arbejder med implementeringen af bæredygtighed i planen.Bygherre: Ecobay
Status:
Beliggenhed: Tallinn, Estland
Areal: 50 HA